O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică – modificări (Legea nr. 81/2019)

8 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 227

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar

O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică

Monitor Dosare

(M. Of. nr. 754 din 31 august 2018; cu modif. ult.)

Legea nr. 81/2019 privind aprobarea O.G. nr. 14/2018 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică

(M. Of. nr. 335 din 2 mai 2019)

modifică: art. 2 lit. l);

În M. Of. nr. 335 din 2 mai 2019 s-a publicat Legea nr. 81/2019 privind aprobarea O.G nr. 14/2018 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică.

Vă prezentăm, în continuare, modificările, dar și completările aduse O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică.

Art. 2 lit. l) din O.U.G. nr. 64/2007 (modificat prin Legea nr. 81/2019)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la art. 2 lit. (l) se prevedeau următoarele:

Art. 2 – Definiții

l) clauză de compensare cu exigibilitate imediată – clauză cuprinsă într-un contract de garanție financiară sau într-un alt contract care conține și clauze referitoare la garanția financiară ori colateral sau, în absența unei asemenea clauze, orice dispoziție legală în conformitate cu care, la producerea unui eveniment de executare a garanției, ca efect al regularizării sau compensării, luate împreună sau separat […] prevede următoarele:
1. obligațiile părților devin imediat exigibile și sunt exprimate printr-o obligație de plată a unei sume reprezentând valoarea obligațiilor părților, calculată la acel moment, sau obligațiile se sting și sunt înlocuite prin obligația de a plăti suma în cauză; și/sau
2. sunt stabilite datoriile reciproce ale părților în temeiul acestor obligații, inclusiv atunci când furnizorul garanției financiare – colateralului este altul decât furnizorul/debitorul principal al garanției, urmând ca partea care datorează suma cea mai mare să plătească celeilalte părți suma netă egală cu diferența acestor datorii, în conformitate cu legislația în domeniu și cu normele metodologice emise în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență;”

 

Noua reglementare

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Potrivit noii reglementări, art. 2 lit. l) se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 2 – Definiții

l) clauză de compensare cu exigibilitate imediată – clauză cuprinsă într-un contract de garanție financiară sau într-un alt contract care conține și clauze referitoare la garanția financiară ori colateral sau, în absența unei asemenea clauze, orice dispoziție legală în conformitate cu care, la producerea unui eveniment de executare a garanției, ca efect al regularizării sau compensării, luate împreună sau separat, se prevede că obligațiile părților devin imediat exigibile și sunt exprimate printr-o obligație de plată a unei sume reprezentând valoarea obligațiilor părților, calculată la acel moment, sau obligațiile se sting și sunt înlocuite prin obligația de a plăti suma în cauză; și/sau sunt stabilite datoriile reciproce ale părților în temeiul acestor obligații, inclusiv atunci când furnizorul garanției financiare – colateralului este altul decât furnizorul/debitorul principal al garanției, urmând ca partea care datorează suma cea mai mare să plătească celeilalte părți suma netă egală cu diferența acestor datorii, în conformitate cu legislația în domeniu și cu normele metodologice emise în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență;”.

O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică – modificări (Legea nr. 81/2019) was last modified: mai 8th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter