O.U.G. nr. 39/2018 privind parteneriatul public-privat – modificări (O.U.G. nr. 7/2020)

10 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 487

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificat

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a
Actul modificatorSumar
    O.U.G. nr. 39/2018 privind parteneriatul public-privat

(M. Of. nr. 427 din 18 mai 2018)

 

 

 

O.U.G  nr. 7/2020 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 39/2018 privind parteneriatul public-privat și pentru stabilirea unor măsuri privind investițiile publice

 

(M. Of. nr. 93 din 7 februarie 2020)

 

modifică: art. 11 alin. (2) și (3), art. 17 alin. (4), art. 18 alin. (3);

– introduce: art. 13 alin. (3^1).

 

În M. Of. nr. 93 din 7 februarie 2020 s-a publicat O.U.G nr. 7/2020 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 39/2018 privind parteneriatul public-privat și pentru stabilirea unor măsuri privind investițiile publice.

Vă prezentăm, în continuare, modificările, dar și completările aduse O.U.G. nr. 39/2018 privind parteneriatul public-privat.

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

 

Art. 11 alin. (2) și (3) din O.U.G. nr. 39/2018 (modificat prin O.U.G. nr. 7/2020

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 11 alin. (2) și (3) prevedeau următoarele aspecte de interes:

„(2) În cazul unor solicitări de finanțare din partea unor fonduri sau societăți de investiții private, precum și a fondurilor suverane de dezvoltare și investiții, contribuția acestora va fi inclusă în finanțarea partenerului privat de către partenerul public și/sau de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză, pe baza cererii depuse de către fondurile sau societățile de investiții private.

(3) Solicitările de finanțare formulate de fondurile sau societățile de investiții private vor fi transmise Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză până la aprobarea Studiului de fundamentare, în scopul comunicării investitorilor privați a necesarului de finanțare din resurse proprii, conform prevederilor alin. (1).”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 11 alin. (2) și (3) se modifică și vor avea următorul conținut:

(2) În cazul unor solicitări de finanțare din partea unor fonduri sau societăți de investiții private, precum și a fondurilor suverane de dezvoltare și investiții, contribuția acestora va fi inclusă în finanțarea partenerului privat de către partenerul public, pe baza cererii depuse de către fondurile sau societățile de investiții private.

(3) Solicitările de finanțare formulate de fondurile sau societățile de investiții private vor fi transmise partenerului public până la aprobarea Studiului de fundamentare, în scopul comunicării investitorilor privați a necesarului de finanțare din resurse proprii, conform prevederilor alin. (1).

 

 

Art. 17 alin. (4) din O.U.G. nr. 39/2018 (modificat prin O.U.G. nr. 7/2020

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 17 alin. (4) se prezenta sub următoarea formă:

„(4) Guvernul poate decide prin hotărâre ca anumite proiecte pe care le consideră strategice să fie pregătite și atribuite în numele partenerilor publici care urmează să le implementeze de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 17 alin. (4) se modifică și va avea următorul conținut:

(4) La propunerea autorităților publice prevăzute la art. 13 alin. (3), Guvernul poate decide prin hotărâre ca anumite proiecte pe care le consideră strategice să fie pregătite și atribuite de către acestea pentru domeniul de activitate în care investițiile în parteneriat public-privat vor fi implementate.

 

 

 

Art. 18 alin. (3) din O.U.G. nr. 39/2018 (modificat prin O.U.G. nr. 7/2020

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 18 alin. (3) se prezenta sub următoarea formă:

„(3) Costurile generate de realizarea studiului de fundamentare și de derularea procedurii de atribuire se suportă de către partenerul public sau de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, după caz.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 18 alin. (3) se modifică și va avea următorul conținut:

(3) Costurile generate de realizarea studiului de fundamentare și de derulare a procedurii de atribuire se suportă de către partenerul public.

 

 

 

Art. 13 alin. (3^1) din O.U.G. nr. 39/2018 (introdus prin O.U.G. nr. 7/2020

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 13, după alin. (3) se introduce un nou alineat, alin. (3^1), cu următorul cuprins:

(3^1) Proiectele finanțate în baza unui contract de parteneriat public-privat se evidențiază în anexă distinctă în cadrul bugetelor ordonatorilor principali de credite ai autorităților publice cu rol de partener public sau care au în subordine, sub autoritate ori în coordonare parteneri publici în contractul de parteneriat public-privat.

O.U.G. nr. 39/2018 privind parteneriatul public-privat – modificări (O.U.G. nr. 7/2020) was last modified: februarie 10th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter