Ordinul care aprobă modelul şi conţinutul formularului 112 „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” a fost publicat în Monitorul Oficial

14 mai 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 502

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În M. Of. nr. 402 din 10 mai 2018, a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor Publice, al Ministerului Muncii și Justiției Sociale și al Ministerului Sănătății 1931/1615/598/2018 prin care se aprobă modelul și conținutul formularului 112, intitulat „Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”.

Conform acestui act normativ, formularul 112 are natura unei declarații de impunere și se aplică începând cu data de 11 mai 2018.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Declarația se completează de către persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatorii sau sunt asimilate acestora, precum și de orice plătitor de venituri de natură salarială sau asimilate salariilor.

Persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora au obligația de  depune formularul 112 lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare pentru care plătesc veniturile. De asemenea, plătitorii de venituri din salarii și asimilate salariilor prevăzuți la art. 80 alin. (2) din Codul fiscal trebuie să depună declarația trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se face depunerea.

Declarația urmează a se completa cu ajutorul programului de asistență, pentru a se depune prin mijloacele de transmitere la distanță.

În cazul în care formularul conține unele erori, contribuabilii pot depune din proprie inițiativă, o declarație rectificativă întocmită pe același model de formular ca și declarația corectată. În această situație, trebuie bifată cu X căsuța aflată pe prima pagină a formularului.

Astfel, declarația rectificativă trebuie completată integral, cu toate datele și informațiile prevăzute în formular, inclusiv cele care nu diferă de declarația inițială.

 

Ordinul care aprobă modelul și conținutul formularului 112 „Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate” a fost publicat în Monitorul Oficial was last modified: mai 14th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter