Aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru acţiunile din Programul de promovare a exportului, finanţat de la bugetul de stat (OMECRMA nr. 455/2016)

20 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 644

Despre

  • M. Of. nr. 378 din data de 17 mai 2016
  • OMECRMA nr. 455/2016

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
OMECRMA nr. 455/2016
(M. Of. nr. 378 din data de 17 mai 2016)
– Se aprobă instituirea schemelor de ajutor de minimis pentru acțiunile din Programul de promovare a exportului, finanțat de la bugetul de stat și administrat de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) privind participarea operatorilor economici la târguri și expoziții internaționale în străinătate, organizarea de misiuni economice în străinătate și realizarea de studii de piață și pe produse
– Art. 1 – 11

 

În M. Of. nr. 378 din data de 17 mai 2016, a fost publicat Ordinul ministrului economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri (OMECRMA) privind aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru acțiunile din Programul de promovare a exportului, finanțat de la bugetul de stat.

Inteligența artificială în materie penală

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivului Ordin.

Art. 1 din OMECRMA nr. 455/2016

Art. 1 stabilește faptul că se aprobă instituirea schemelor de ajutor de minimis pentru acțiunile din Programul de promovare a exportului, finanțat de la bugetul de stat și administrat de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) privind participarea operatorilor economici la târguri și expoziții internaționale în străinătate, organizarea de misiuni economice în străinătate și realizarea de studii de piață și pe produse.

Art. 2 din OMECRMA nr. 455/2016

Art. 2 dispune faptul că respectivele scheme nu au în vedere ajutoarele destinate înființării și exploatării unei rețele de distribuție în alte state membre sau în țări terțe, conform Regulamentului (UE) nr. 1.407/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013.

Art. 3 din OMECRMA nr. 455/2016

Art. 3 prevede faptul că schemele de ajutor de minimis pentru acțiunile din Programul de promovare a exportului, finanțat de la bugetul de stat, sunt prevăzute în anexele nr. 1-3, care fac parte integrantă din respectivul ordin.

Art. 4 din OMECRMA nr. 455/2016

Art. 4 stabilește faptul că cererea de înscriere – declarație pe propria răspundere privind participarea la acțiunile din Programul de promovare a exportului, cu finanțare de la bugetul statului, administrat de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) este prevăzută în anexa nr. 4, care face parte integrantă din prezentul ordin. Cererea de înscriere – declarație pe propria răspundere a operatorului economic nu exonerează furnizorul de ajutor de minimis de obligația de a verifica îndeplinirea de către operatorul economic a condițiilor de eligibilitate din respectivele scheme.

Art. 5 din OMECRMA nr. 455/2016

Art. 5 prevede faptul că declarația pe propria răspundere a beneficiarilor ajutorului de minimis referitoare la respectarea regulii privind cumulul ajutoarelor situate sub pragul de minimis admis este prevăzută în anexa nr. 5, care face parte integrantă din prezentul ordin. Această declarație pe propria răspundere privind ajutorul cumulat de minimis face obiectul verificării de către MECRMA și este asumată de beneficiar. La data intrării în funcțiune a RegAS (Registrul ajutoarelor de stat), MECRMA va trebui, obligatoriu, să verifice declarația tuturor aplicanților.

Art. 6 din OMECRMA nr. 455/2016

Art. 6 stabilește faptul că MECRMA, ca furnizor de ajutor de minimis, va transmite o înștiințare către beneficiarii prezentelor scheme, prin care aceștia sunt informați asupra ajutorului de minimis de care pot beneficia.

Art. 7 din OMECRMA nr. 455/2016

Art. 7 prevede faptul că MECRMA, ca furnizor de ajutor de minimis, va încheia un act administrativ bilateral cu fiecare beneficiar al prezentelor scheme, prin care se va statua dreptul legal de a se acorda ajutor de minimis în termenii și condițiile stabilite prin prezentul ordin.

Art. 8 din OMECRMA nr. 455/2016

Art. 8 dispune faptul că MECRMA, prin Direcția monitorizare programe export, Direcția investiții, achiziții publice și servicii interne, Direcția buget, financiar contabilitate, Direcția juridică și relații instituționale și Direcția ajutor de stat pentru industrie și transport al energiei electrice și gazelor naturale vor duce la îndeplinire prevederile respectivului ordin.

Art. 9 din OMECRMA nr. 455/2016

Art. 9 prevede faptul că respectivul ordin se aplică de la data intrării sale în vigoare până la 31 decembrie 2018.

Art. 10 din OMECRMA nr. 455/2016

Art. 10 stabilește faptul că respectivul ordin se va publica în Monitorul Oficial și în termen de 15 zile de la data adoptării se va transmite spre informare Consiliului Concurenței și se va publica pe pagina de internet a Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Art. 11 din OMECRMA nr. 455/2016

Art. 11 dispune faptul că respectivul ordin abrogă Ordinul viceprim-ministrului, ministrul economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri, nr. 1.587/2015 privind aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru acțiunile din Programul de Promovare a Exportului, finanțat de la bugetul de stat.

Original Black Friday pe UJmag.ro!
Aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru acțiunile din Programul de promovare a exportului, finanțat de la bugetul de stat (OMECRMA nr. 455/2016) was last modified: mai 20th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter