OPANRE nr. 27/2013 – modificări (OPANRE nr. 33/2016)

26 iul. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 633

Actul modificatActul modificatorSumar 
OPANRE nr. 27/2016
(M. Of. nr. 477 din 27 iunie 2016; cu modif. ult.)
OPANRE nr. 33/2016
(M. Of. nr. 558 din 25 iulie 2016)
– introduce: art. 21

În M. Of. nr. 558 din 25 iulie 2016, a fost publicat OPANRE nr. 33/2016 pentru completarea Ordinului președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 27/2016 privind aprobarea tarifului mediu pentru serviciul de transport, a tarifului pentru serviciul de sistem, a tarifelor zonale aferente serviciului de transport și a prețului reglementat pentru energia electrică reactivă, practicate de Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” – S.A.

În continuare, vom prezenta respectivele modificări.

Art. 21 din OPANRE nr. 27/2013 (modificat prin OPANRE nr. 33/2016)

 

Noua reglementare

După art. 2 se introduce un nou articol, art. 21.

Potrivit noii reglementări, art. 21 dispune următoarele:

Art. 21

(1) Pentru energia electrică ce urmează să fie livrată ulterior datei intrării în vigoare a prezentului ordin, tarifele zonale aferente serviciului de transport pentru introducerea de energie electrică în rețea (TG) prevăzute în tabelul 2 din anexă se aplică și în contractele de vânzare/cumpărare a energiei electrice încheiate pe piețele centralizate administrate de Societatea Operatorul Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale «Opcom» – S.A. până la data intrării în vigoare a prezentului ordin.

(2) Părțile din contractele prevăzute la alin. (1) au obligația să modifice prin act adițional valoarea prețului la care se vinde energia electrică, ca urmare a modificării valorii tarifului zonal aferent serviciului de transport pentru introducerea de energie electrică în rețea și a valorii tarifului mediu de introducere a energiei electrice în rețea conform anexei, după cum urmează:

a) în cazul vânzătorului producător de energie electrică, cu excepția Societății de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale «Hidroelectrica» – S.A., se aplică formula:

p1 = p – tzG1 + tzG2 [lei/MWh],

unde:

p1 – noul preț de vânzare a energiei electrice aplicabil contractului, exprimat în lei/MWh; acesta se aplică pentru determinarea valorii cantității de energie electrică ce a fost contractată anterior intrării în vigoare a prezentului ordin, dar urmează să fie livrată ulterior intrării în vigoare a ordinului;

p – prețul de vânzare a energiei electrice potrivit contractului, exprimat în lei/MWh;

tzG1 – tariful zonal aferent serviciului de transport pentru introducerea de energie electrică în rețea, aprobat prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 89/2015;

tzG2 – tariful zonal aferent serviciului de transport pentru introducerea de energie electrică în rețea prevăzut în anexă;

b) în cazul vânzătorului furnizor/trader de energie electrică și al Societății de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale «Hidroelectrica» – S.A., se aplică formula:

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

p1 = p – tmG1 + tmG2 [lei/MWh],

unde:

p1 – noul preț de vânzare a energiei electrice aplicabil contractului, exprimat în lei/MWh; acesta se aplică pentru determinarea valorii cantității de energie electrică ce a fost contractată anterior intrării în vigoare a prezentului ordin, dar urmează să fie livrată ulterior intrării în vigoare a ordinului;

p – prețul de vânzare a energiei electrice potrivit contractului, exprimat în lei/MWh;

tmG1 – tariful mediu de introducere a energiei electrice în rețea, aprobat prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 89/2015;

tmG2 – tariful mediu de introducere a energiei electrice în rețea prevăzut în anexă.

(3) Prevederile alin. (2) se aplică prin derogare de la regulile de tranzacționare pe piața de energie electrică, care reglementează prețurile din contractele prevăzute la alin. (1)”.

 

 

Alte prevederi relevante din OPANRE nr. 33/2016

 

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” – S.A. și operatorii economici din sectorul energiei electrice duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin, iar entitățile organizatorice din cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor respectivului ordin.

OPANRE nr. 27/2013 – modificări (OPANRE nr. 33/2016) was last modified: iulie 25th, 2016 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter