O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – modificări (Legea nr. 1/2023)

6 ian. 2023
Vizualizari: 765

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Ordonanța de urgență a Guvernului (O.U.G.) nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

(rep. în M. Of. nr. 670 din 3 august 2006)

Legea nr. 1/2023 pentru modificarea O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

(M. Of. nr. 3 din 3 ianuarie 2023)

 

– modifică: art. 32 alin. (2), lit. b).

 

În M. Of. nr. 3 din data de 3 ianuarie 2023 s-a publicat Legea nr. 1/2023 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Art. 32 alin. (2) lit. b)

Vechea reglementare

„b) pentru lumina albastră – autovehiculele aparținând poliției, jandarmeriei, poliției de frontieră, Autorități Vamale Române, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, Ministerului Apărări Naționale care însoțesc coloane militare, unităților speciale ale Serviciului Român de Informați și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, precum și autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență;”.

Noua reglementare

Conform noii reglementări, art. 32 alin. (2), lit. b) se modifică și va avea următorul cuprins:

„b) pentru lumina albastră – autovehiculele aparținând poliției, jandarmeriei, poliției de frontieră, Autorității Vamale Române, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, serviciilor publice Salvamont și Salvaspeo organizate de consiliile județene și consiliile locale, Ministerului Apărării Naționale care însoțesc coloane militare, unităților speciale ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, precum și autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență;”.

 

O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice – modificări (Legea nr. 1/2023) was last modified: ianuarie 6th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.