Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni – 2017

18 Mai 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 212

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 30 de zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat (2017) se adresează atât profesioniștilor din domeniul fiscal, cât și celor care doresc să înțeleagă aspectele procedurale ale relației cu autoritățile fiscale. În acest scop, sub textul actualizat al articolelor Noului Cod de procedură fiscală au fost inserate instrucțiuni (privind procedura de contestare a actelor administrative fiscale), trimiteri la legislația secundară sau complementară, după caz, precum și jurisprudența relevantă pentru interpretarea corectă a dispozițiilor legale.

Pe lângă sistematizarea informației legislative, cu evidențierea modificărilor survenite de-a lungul timpului, au fost incluse comentariile autorului, precum și opinii exprimate în doctrină ori publicate pe website-urile autorităților fiscale. Toate acestea reprezintă instrumente de validare sau de corectare a propriilor opinii și interpretări ale legislației fiscale. Din cauza volumului mare de modificări aduse procedurilor fiscale începând cu anul 2016, au fost selectate spețele și comentariile relevante pentru aplicarea noilor reglementări.

În completarea textului Codului și în Anexe au fost incluse legislația conexă și acte normative uzuale, actualizate. Astfel, au fost preluate Deciziile Comisiei fiscale centrale și ale Comisiei de proceduri fiscale privind probleme de procedură fiscală, legislația secundară privind eșalonările la plată, reglementări privind prețurile de transfer, procedura de rambursare a TVA și cea privind restituirea sumelor de la buget, reglementarea cazierului fiscal (inclusiv lista tuturor contravențiilor și infracțiunilor din domeniul fiscal), regimul contravențiilor, legea contenciosului administrativ și legea evaziunii fiscale. Toate aceste informații ar trebui să vină în sprijinul activității practicienilor, în sensul reducerii efortului de actualizare a informației și al valorificării experienței anterioare.

În contextul modificărilor legislative permanente, sperăm ca această lucrare va răspunde necesităților actuale ale practicienilor din domeniul impozitelor din România. Cu ocazia fiecărei noi ediții, vom căuta să extindem ponderea comentariilor cu noi spețe din practică, precum și cu concluziile relevante din jurisprudența națională și europeană.

Comandă lucrarea „Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni – 2017”

Spring Black Friday pe UJmag.ro
Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni – 2017 was last modified: mai 18th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter