Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică – modificări (H.G. nr. 696/2018)

12 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 594

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar
Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin H.G. nr. 1.470/2007 (M. Of. nr. 870 din 19 decembrie 2007; cu modif. ult.)H.G. nr. 696/2018 (M. Of. nr. 779 din 11 septembrie 2018)modifică: pct. 4.1 a), b). 12, subpct. 2, Pct. 4.1.a), b).12, subpct. 8

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

introduce: pct. 4.1.a), b).12, după subpct. 9

 

În M. Of. nr. 779 din 11 septembrie 2018, s-a publicat H.G. nr. 696/2018 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin H.G. nr. 1.470/2007 (M. Of. nr. 870 din 19 decembrie 2007; cu modif. ult.).

Pct. 4.1 a), b).1^2, subpct. 2 din Norme (modificate prin O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, pct. 4.1 a), b).1^2, subpct. 2 prevedea:

„Titlurile de stat destinate populației sunt titluri de stat în formă dematerializată, emise de Ministerul Finanțelor Publice prin subscripție publică; titlurile de stat nu pot fi răscumpărate înainte de scadență și sunt netransferabile”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la pct. 4.1 a), b).1^2, subpct. 2 se modifică și va avea următorul conținut:

Titlurile de stat destinate populației sunt titluri de stat în formă dematerializată, emise de Ministerul Finanțelor Publice prin subscripție publică; titlurile de stat pot fi răscumpărate și/sau pot face obiectul unui transfer al dreptului de proprietate înainte de scadență. Răscumpărarea anticipată se realizează la valoarea nominală cu deducerea cheltuielilor aferente specificate la subpunctul 8”.

 

Pct. 4.1.a), b).1^2, subpct. 8 din Norme (modificate prin O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, pct. 4.1 a), b). 1^2, subpct. 8 stabilea:

„Procedura detaliată privind modalitatea de emitere, de vânzare și distribuție, rambursare și plată a dobânzilor, de înregistrare și raportare prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și instituțiilor de credit se aprobă prin ordin al ministrului finanțelor publice. Procedura detaliată privind modalitatea de emitere, de vânzare și distribuție, rambursare și plată a dobânzilor, de înregistrare și raportare prin intermediul subunităților poștale din rețeaua Companiei Naționale Poșta Română – S.A. se aprobă prin ordin comun al ministrului finanțelor publice și al ministrului comunicațiilor și societății informaționale”.

Noua reglementare

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Potrivit noii reglementări, la pct. 4.1.a), b).1^2, subpct. 8 se modifică și va avea următorul conținut:

„Procedura detaliată privind modalitatea de emitere, de vânzare și distribuție, mecanismul de răscumpărare anticipată și/sau de transfer al dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat, de rambursare și plată a dobânzilor și valorii nominale, de înregistrare și raportare prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și instituțiilor de credit se aprobă prin ordin al ministrului finanțelor publice. Procedura detaliată privind modalitatea de emitere, de vânzare și distribuție, mecanismul de răscumpărare anticipată și/sau de transfer al dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat, de rambursare și plată a dobânzilor și valorii nominale, de înregistrare și raportare prin intermediul subunităților poștale din rețeaua Companiei Naționale Poșta Română – S.A. se aprobă prin ordin comun al ministrului finanțelor publice și al ministrului comunicațiilor și societății informaționale. Cheltuielile care fac obiectul deducerilor se stabilesc prin ordin al ministrului finanțelor publice pentru titlurile de stat distribuite prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și respectiv prin ordin comun al ministrului finanțelor publice și ministrului comunicațiilor și societății informaționale pentru titlurile de stat distribuite prin intermediul oficiilor poștale ale Companiei Naționale Poșta Română – S.A.”.

 

Pct. 4.1.a), b).1^2, după subpct. 9 din Norme (modificate prin O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică)
Noua reglementare

La pct. 4.1.a), b).12, după subpct. 8 se introduce un nou subpunct, subpct. 9, cu următorul conținut:

Prevederile subpct. 2 și 8 se aplică tuturor emisiunilor de titluri de stat destinate populației efectuate în cadrul programului Tezaur prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, subunităților poștale din rețeaua Companiei Naționale Poșta Română – S.A. și instituțiilor de credit”.

Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică – modificări (H.G. nr. 696/2018) was last modified: septembrie 12th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter