Nomenclatorul obligațiilor fiscale care se plătesc în contul unic (actualizat)

21 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 801

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului de presă din data de 20 februarie 2017, dat publicității pe pagina oficială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), începând cu anul 2017, prin Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, publicată în Monitorul Oficial nr. 812/14.10.2016, a fost prevăzută obligația de plată a impozitului specific pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute de legea mai sus menționată.

Conform comunicatului, în acest sens, a fost efectuată actualizarea conținutului nomenclatorului în baza căruia se declară obligațiile fiscale de plată la bugetul de stat utilizând formularul 100, prin proiectul de ordin al președintelui ANAF de modificare și completare a OPANAF nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă, cu modificările și completările ulterioare.

Campania Back to  Law School

De asemenea, ca urmare a modificărilor legislative se impune actualizarea nomenclatorului obligațiilor fiscale care se plătesc în contul unic prevăzute în anexa nr. 1 la OPANAF nr. 531/2016 privind impozitele, contribuțiile și alte sume reprezentând creanțe fiscale, care se plătesc de contribuabili într-un cont unic.

Sursa informației

Nomenclatorul obligațiilor fiscale care se plătesc în contul unic (actualizat) was last modified: februarie 21st, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter