Neconstituționalitate (Comunicat CCR): unele dispoziții din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor

10 oct. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 496

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia Curții ConstituționaleActul normativSumar
D.C.C. pronunțată în ședința din 9 octombrie 2018Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilorNeconstituționalitate

 

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ședința din 9 octombrie 2018, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate cu privire la mai multe excepții și obiecții de neconstituționalitate, printre care și obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor, obiecție formulată de Președintele României.

Obiectul controlului de neconstituționalitate

Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 9 octombrie 2018

Prin Decizia pronunțată în ședința din 9 octombrie 2018, CCR , cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că dispozițiile articolului unic pct. 1 [cu referire la art. 37 alin. (2)] din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor sunt neconstituționale.

 

De asemenea, în aceeași ședință, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că dispozițiile articolului unic pct. 2 [cu referire la art. 39 alin. (3) și (4)] din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor  sunt constituționale în raport cu criticile formulate.

Sursa informației

Neconstituționalitate (Comunicat CCR): unele dispoziții din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor was last modified: octombrie 10th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter