Neconstituționalitate (comunicat CCR): Legea privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive

28 ian. 2021
Vizualizari: 364
Decizia CCRActul normativArticolSumar
DCC pronunțată în ședința din 28 ianuarie 2021 

Legea privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive

 

în ansamblul săuNeconstituționalitate

 

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ședința din 28 ianuarie 2021, Curtea Constituțională a luat în dezbatere obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive.

 

DCC pronunțată în ședința din 28 ianuarie 2021

 

În ședința din 28 ianuarie 2021, Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive este neconstituțională, în ansamblul său.

 

În aceeași ședință, Curtea Constituțională a dispus amânarea judecării pentru data de 17 februarie 2021 a următoarelor sesizări de neconstituționalitate:

– obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind aprobarea O.U.G. nr. 31/2020 pentru completarea O.U.G. nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății;

– obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea și completarea Legii camerelor de comerț din România nr. 335/2007;

– obiecțiile de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

 

Sursa informației

Neconstituționalitate (comunicat CCR): Legea privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive was last modified: ianuarie 28th, 2021 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.