Neconstituționalitate (Comunicat): Unele dispoziții din Legea pentru aprobarea O.U.G. nr. 86/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum și pentru unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național pentru revizuirea Constituției

14 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 168

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Decizia Curții Constituționale

Data Protection; Un an de la aplicarea GDPR în România, Ediția a VII-a
Actul normativArticol

Sumar

D.C.C. pronunțată în ședința din 13 martie 2019Legea pentru aprobarea O.U.G nr. 86/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, precum și pentru unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național pentru revizuirea Constituțieiart. I pct. 18

Neconstituționalitate

Potrivit site-ului oficial (www.ccr.ro), în ședința din 13 martie 2019, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate mai multe sesizări, între care și obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru aprobarea O.U.G nr. 86/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, precum și pentru unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național pentru revizuirea Constituției.

Astfel, Curtea a constatat că dispozițiile art. I pct. 18 din O.U.G. nr. 86/2018 sunt neconstituționale.

 

Obiectul sesizării de neconstituționalitate

 

Art. I pct. 18 din Legea pentru aprobarea O.U.G nr. 86/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, precum și pentru unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național pentru revizuirea Constituției

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 13 martie 2019

 

Prin Decizia pronunțată în ședința din 13 martie 2019, Curtea Constituțională, cu unanimitate de  voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Președintele României și a constatat că  dispozițiile art. I pct. 18 din O.U.G. nr. 86/2018 sunt neconstituționale.

Pe de altă parte, Curtea a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că sunt constituționale prevederile articolului unic [cu referire la art. I pct. 1, 7, 9 și 15 din O.U.G. nr. 86/2018] din Legea pentru aprobarea O.U.G. nr. 86/2018, în raport de criticile formulate.

Sursa informației

Neconstituționalitate (Comunicat): Unele dispoziții din Legea pentru aprobarea O.U.G. nr. 86/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, precum și pentru unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național pentru revizuirea Constituției was last modified: aprilie 10th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter