MMSS. Ziua de 2 decembrie 2022 va fi zi liberă pentru salariaţii din sectorul public

20 ian. 2022
Vizualizari: 133

Având în vedere că se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal, ziua de vineri, 2 decembrie 2022, a fost stabilită de Guvernul României ca zi liberă pentru salariații din instituțiile și autoritățile publice.

Această decizie a fost luată la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, pentru ca angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an.

Cu toate acestea, prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție sau specificului activității și nici magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie sau participanților în aceste procese.

Totodată, unitățile/subdiviziunile administrativ teritoriale care în data de 2 decembrie 2022 au obligații de plată scadente la împrumuturile contractate din venituri din privatizare, potrivit scadențarelor anexate la convențiile de împrumut, vor lua din timp măsurile necesare în vederea efectuării plății sumelor scadente.

În ceea ce privește recuperarea zilei libere, instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2022, potrivit planificărilor stabilite.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

VEZI ȘI MMSS. SE REINTRODUCE ACORDAREA ȘOMAJULUI TEHNIC ȘI SE REGLEMENTEAZĂ NOI MĂSURI DE PROTECȚIE SOCIALĂ PE PERIOADA STĂRII DE ALERTĂ

MMSS. Ziua de 2 decembrie 2022 va fi zi liberă pentru salariații din sectorul public was last modified: ianuarie 20th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.