[UPDATE: Calendarul procedurii] Ministerul Justiției. Selecția candidaților pentru funcția de procuror european delegat în România

8 ian. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 427
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 8 ianuarie 2021: Calendarul procedurii

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a publicat calendarul procedurii de selecție a candidaților pentru funcția de procuror european delegat, în România.

De asemenea, până la data limită de 7 ianuarie 2021, și-au depus candidatura 16 persoane pentru funcția de procuror european delegat în România, și vor intra în următoarea etapă de selecție.

În continuare, procedura de selecție se va desfășura potrivit următorului calendar:

8-18 ianuarie 2021: Verificarea de către Comisia de selecție a îndeplinirii de către candidații înscriși a condițiilor de participare la interviu;

19 ianuarie 2021: Afișarea listei candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la interviu;

19-22 ianuarie 2021: Programarea și stabilirea eventualelor aspecte tehnice cu candidații;

25-28 ianuarie 2021: Interviul în fața Comisiei de selecție;

29 ianuarie 2021: Afișarea rezultatelor selecției;

29-2 februarie 2021: Transmiterea listei candidaților pentru funcția de procuror european delegat Procurorului-șef european.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 5 ianuarie 2021: Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor – 7 ianuarie 2021

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a reamintit că termenul-limită pentru depunerea candidaturilor de participare la procedura de selecție a candidaților pentru funcția de procuror european delegat, în România, este 7 ianuarie 2021.

Astfel, dosarele depuse vor fi analizate de Comisia de selecție, iar rezultatele verificării vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii și al Ministerului Public.

De asemenea, înterviul va avea loc în perioada 25-28 ianuarie 2021, iar la finalizarea interviurilor, Comisia de selecție va selecta candidații pentru ocuparea celor 15 posturi de procurori europeni delegați, precum și 5 propuneri de rezervă.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit site-ului oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției a publicat un anunț privind declanșarea procedurii de selecție a candidaților pentru funcția de procuror european delegat în România.

Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă următoarele înscrisuri:

− copie de pe C.I./B.I.;

− o scrisoare de motivație redactată în limbile română și engleză;

− un curriculum vitae european redactat în limbile română și engleză;

− dovada îndeplinirii condițiilor de vechime prevăzute de lege, precum și dovada gradului profesional deținut, atestate prin adeverințe;

− copii ale oricăror înscrisuri pe care candidații le apreciază ca relevante pentru a atesta experiența practică a acestora în sistemul judiciar românesc, îndeosebi în domeniul urmăririi penale a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene ori a infracțiunilor în domeniul fiscal sau vamal;

− copii ale oricăror documente pe care candidații le consideră necesare pentru susținerea candidaturii;

informarea cu privire la acceptarea posibilității de a-și desfășura activitatea în altă localitatea decât aceea în care o desfășoară în prezent.

De asemenea, persoanele interesate își pot depune candidatura până la data de 7 ianuarie 2021, inclusiv:

a) în format hârtie, în mod direct prin depunere la sediul Ministerului Justiției, până la ora 17:00,

b) prin poștă sau servicii de curierat, la adresa de corespondență a Ministerului Justiției – str. Apolodor nr.17, Sector 5, cod poștal 050741 București, în atenția Direcției Resurse Umane. Pentru a se considera candidatura depusă în termen, este necesar ca data oficiului poștal/a firmei de curierat să fie în interiorul termenului mai sus indicat, respectiv până în data de 7.01.2021, inclusiv;

c) electronic, la adresa de email: [email protected], până în data de 7.01.2021, inclusiv, până la ora 24:00.

Totodată, procedura de selecție se va desfășura potrivit următorului calendar estimativ:

− termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere și a tuturor înscrisurilor prevăzute în anunț: ianuarie 2021, inclusiv;

− verificarea, de către Comisia de selecție, a îndeplinirii de către candidații înscriși a condițiilor de participare la interviu: 1-18 ianuarie 2021;

− afișarea listei candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la interviu: ianuarie 2021;

− programarea și stabilirea eventualelor aspecte tehnice cu candidații: 19-22 ianuarie 2021;

− interviul în fața Comisiei de selecție: 25-28 ianuarie 2021;

− afișarea rezultatelor selecției: iannuarie 2021;

− transmiterea listei candidaților pentru funcția de procuror european delegat Procurorului-șef european: ianuarie 2021-2 februarie 2021.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministrul Justiției: „În România, un întreg sistem s-a pus în mișcare pentru a riposta contra crimei organizate și traficului de persoane”

[UPDATE: Calendarul procedurii] Ministerul Justiției. Selecția candidaților pentru funcția de procuror european delegat în România was last modified: ianuarie 8th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter