Ministerul Justiției. Proiect în dezbatere publică – Hotărârea pentru modificarea H.G. nr. 756/2016 privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

13 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 361

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui anunț de pe site-ul oficial (www.just.ro), Ministerul Justiției supune dezbaterii publice proiectul de Hotărâre pentru modificarea H.G. nr. 756/2016 privind organizarea, funcționarea și atribuțiile Administrației Naționale a Penitenciarelor și pentru modificarea H.G. nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, cu modificările și completările ulterioare.

Așa cum este prevăzut în acest proiect, H.G. nr. 756/2016 va fi completată cu nouă alineate, introduse în cadrul art. 11, mai precis alin. (81)-(89). În aceeași ordine de idei, Anexa la H.G. nr. 756/2016 devine Anexa nr. 1. și în cadrul acesteia se va insera o nouă anexă, Anexa nr. 2.

Potrivit notei de fundamentare, prin respectivul proiect de hotărâre se reglementează, din perspectivă organizatorică și funcțională, preluarea cabinetelor medicale și de medicină dentară, de unitate, și a altor compartimente, precum infirmerii, farmacii și oficine locale de distribuție, prin intermediul cărora se asigură, potrivit legislației execuțional-penale și celei specifice sistemului administrației penitenciare, asistența medicală, tratamentul, îngrijirile și medicamentele în celelalte unități, penitenciare, în statul de organizare și organigrama  penitenciarelor – spital.

Totodată, proiectul stabilește regulile privind  modul de finanțare a activității cabinetelor medicale de unitate și a celorlalte compartimente cu specific medical și, totodată, instituie norme tranzitorii destinate aplicării noilor dispoziții legale, care reglementează preluarea posturilor și a personalul medical aferent în structura penitenciarelor-spital, conform regulilor de arondare prevăzute prin proiect, numirea personalului astfel preluat în cadrul penitenciarelor-spital, cu păstrarea tuturor drepturilor dobândite anterior, precum și predarea-preluarea dotărilor medicale și de suport ale structurilor cu specific medical, din gestiunea unităților penitenciare care le dețin în gestiunea penitenciarelor–spital care preiau în structura organizatorică structurile cu specific medical, cu respectarea normelor legale în vigoare.

Respectiva hotărâre intră în vigoare în termen de 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Sursa informației

 

Ministerul Justiției. Proiect în dezbatere publică – Hotărârea pentru modificarea H.G. nr. 756/2016 privind organizarea, funcționarea și atribuțiile Administrației Naționale a Penitenciarelor was last modified: martie 13th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter