Ministerul Finanțelor Publice a publicat Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a noului Cod fiscal

22 dec. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1093

Despre

  • 18 decembrie 2015
  • Ministerul Finanţelor Publice
  • Normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfinante.gov.ro), în data de 18 decembrie 2015, pe site-ul respectivului minister a fost publicat Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a noului Cod fiscal.

Normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal au următoarea structură:

Titlul I („Dispoziții generale”)

Titlul II („Impozitul pe profit”)

Titlul III („Impozitul pe veniturile microintreprinderilor”)

Titlul IV („Impozitul pe venit”)

Titlul V („Contribuții sociale obligatorii”)

Titlul VI („Impozitul pe veniturile nerezidenților”)

Titlul VII („TVA”)

Titlul VIII („Accize și alte taxe speciale”)

Titlul IX („Impozite și taxe locale”)

Titlul X („Impozitul pe construcții”)

 

În respectivul proiect de hotărâre se prevede ca dată de intrare în vigoare 1 ianuarie 2016.

 

De asemenea, se mai prevede faptul că la acea dată se vor abroga:

­­­­-  H.G. nr. 44/2004, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal (M. Of. nr. 161 din 24 februarie 2004);

H.G. nr. 314/2007 privind marcarea și colorarea unor produse energetice, precum și prorogarea termenului privind marcarea produselor energetice prevăzut în H.G. nr. 1861/2006 (M. Of. nr. 217 din 30 martie 2007).

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

De asemenea, în respectivul comunicat de presă se menționează faptul că aceste norme vin să clarifice prevederile Codului fiscal fără a modifica în vreun fel regulile stabilite de acesta.

Actualele norme insistă asupra unor exemple concrete cu privire la interpretarea unor prevederi ale Codului fiscal susceptibile de neclarități.

Pentru a vedea respectivul proiect de hotărâre, dar și nota de fundamentare, vizitați site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfinante.gov.ro).

Ministerul Finanțelor Publice a publicat Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a noului Cod fiscal was last modified: decembrie 21st, 2015 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter