Ministerul Culturii. Proiect: Ordin pentru modificarea Regulamentului privind concursul de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producţie şi distribuire de filme

1 aug. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 53

Ministerul Culturii supune dezbaterii publice Proiectul de Ordin pentru modificarea Regulamentului privind concursul de selecție a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producție și distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii și cultelor nr. 2335/2006.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Proiectului:

Art. I – Regulamentul privind concursul de selecție a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producție și distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii și cultelor nr. 2335/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 742 din 31 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1.La articolul 19, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(4) Comisia de lectori analizează scenariile filmelor de ficțiune și întocmește referate de specialitate, motivate și conform criteriilor prevăzute la anexa 9a la prezentul regulament, pe care le pune la dispoziția membrilor comisiei de selecție. Referatul de specialitate pentru fiecare proiect este semnat de către cei care l-au întocmit și de membrii comisiei de selecție care și l-au însușit”.

2. La articolul 19, alineatul (7) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(7) Componența comisiei de selecție va fi făcută publică pe site-ul Centrului Național al cinematografiei și prin afișare la sediul instituției, în termen de 3 zile de la data deciziei de numire”.

(…)

10. La articolul 35, alin. (5) literele b) și c) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„b) calitatea regizorului – care deține, potrivit notelor acordate și coeficientului de importanță stabilit prin prezentul regulament, o pondere de 17,5% din totalul punctajului acordat; […] în cazul categoriilor de concurs destinate proiectelor de scurtmetraj de ficțiune, documentare, tematice și/sau animație, în fișele de evaluare se vor lua în calcul doar criteriile A.2b), A.2c) și B din anexele nr. 11a și 11b;

c) calitatea producătorului – care deține, potrivit notelor acordate și coeficientului de importanță stabilit prin prezentul regulament, o pondere de 17,5% din totalul punctajului acordat; […] În cazul categoriilor de concurs destinate proiectelor de scurt metraj de ficțiune, documentare, tematice și/sau animație, în fișele de evaluare se vor lua în calcul doar criteriile A.2b), A.2c) și B din anexa nr. 12a, respectiv doar criteriile A1, A2 și B din anexa nr. 12b”.

(…)

Art. II – Centrul Național al Cinematografiei asigură aducerea la îndeplinire a prezentului ordin.

Art. III – Anexa  face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. IV – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Pentru mai multe detalii referitoare la Proiect și la Referatul de Aprobare, vă rugăm să accesați sursa informației.

(Copyright: freepik.com)

Monitor Dosare

Sursa informației

📱Ministerul Culturii. Concurs de recrutare în vederea ocupării unor funcții publice de execuție vacantă (22 august 2022)

Ministerul Culturii. Proiect: Ordin pentru modificarea Regulamentului privind concursul de selecție a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producție și distribuire de filme was last modified: august 1st, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.