Ministerul Afacerilor Interne. Proiect: O.U.G. privind instituirea unor măsuri urgente pentru asigurarea necesarului de medici pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID-19

23 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 126

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mai.gov.ro), Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordonanță de Urgență privind instituirea unor măsuri urgente pentru asigurarea necesarului de medici pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID-19.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului, 22 octombrie 2020, pe adresa de e-mail: [email protected].

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale proiectului:

Art. 1(1) Se suplimentează statul de organizare al Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București subordonat Direcției Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, prin înființarea Compartimentului Suport COVID-19 în cadrul secției Unitatea de Primiri Urgențe , prevăzut cu 200 posturi de medici specialiști și medici rezidenți an IV și V în specialitățile : anestezie terapie intensivă (ATI), medicină de urgență, epidemiologie, radiologie – imagistică medicală, boli infecțioase, pneumologie, pe durata angajării persoanelor prevăzută la art. 5, pe funcții de personal contractual.
(2) Activitatea Compartimentul Suport COVID – 19 din cadrul Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” se află sub coordonarea directă a Direcției Generale Management Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Art. 2(1) Posturile menționate la art. 1 sunt ocupate, fără concurs, de medici care au promovat examenul de specialitate în anul 2020 și nu au posturi asigurate sau medici rezidenți an IV-V.
(2) Medicii încadrați la Compartimentul Suport COVID – 19 din cadrul Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” beneficiază, pe lângă salariul de bază, de sporurile acordate personalului medico-sanitar din structurile de primire a urgențelor ale Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota.
(3) Sporurile reglementate la alin.(2) pentru medicii încadrați la Compartimentul Suport COVID-19 din cadrul Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” se acordă prin derogare de la prevederile art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Art. 3Medicii încadrați la Compartimentul Suport COVID-19 pot fi detașați prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, conform prevederilor Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, cu modificările și completările ulterioare, la unități sanitare publice, în vederea gestionării cazurilor de infecție cu COVID-19 etc.

 

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect și nota de fundamentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Afacerilor Interne. A V-a reuniune a Comitetului de monitorizare a implementării Strategiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane

Ministerul Afacerilor Interne. Proiect: O.U.G. privind instituirea unor măsuri urgente pentru asigurarea necesarului de medici pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID-19 was last modified: octombrie 23rd, 2020 by Redacția ProLege

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter