MFP. Posibilitatea redirecționării cotelor din impozitul pe venit poate fi realizată până la data de 30 iunie 2020

13 mai 2020
Vizualizari: 509

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat pe pagina oficială (www.mfp.ro) un comunicat prin care informează despre faptul că persoanele vor putea redirecționa sume din impozitul pe venit aferent anului 2019 către ONG-uri și alte entități non-profit sau unități de cult, prin depunerea formularelor cu datele entităților/unităților de cult alese, până la data de 30 iunie 2020.

Astfel, ca urmare a pandemiei de COVID-19, termenului până la care se depune Formularul 230 Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat a fost prorogat pentru a se evita diminuarea fondurilor entităților.

De asemenea, termenul pentru depunerea formularului 230 a fost prelungit de la 15 martie până la data de 25 mai, fiind din nou prelungit până la data de 30 iunie, iar persoanele care anterior au utilizat două formulare pentru distribuirea sumelor, acum au posibilitatea de a utiliza un singur formular care cuprinde ambele perioade de raportare.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MFP. Bonificații acordate pentru impozitele și creditele plătite până la data de 30 iunie

MFP. Posibilitatea redirecționării cotelor din impozitul pe venit poate fi realizată până la data de 30 iunie 2020 was last modified: mai 13th, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: