MF. Acțiuni de inspecție desfășurate la 17 ministere

23 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 49

Ministerul Finanțelor (MF) informează că, în prezent, sunt în derulare 20 de acțiuni de inspecție la 17 ministere, acțiuni ce urmăresc verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind investițiile realizate din fonduri publice.

Astfel, Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară din cadrul MF efectuează, în acest moment, cele 20 de inspecții la cele 17 ministere, printre care și Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), precum și la alte trei autorități/instituții publice.

Aceste verificări au fost demarate la data de 19 noiembrie 2021, fiind prevăzute în Programul de control aprobat din 26 ianuarie 2021, și sunt menite să asigurare respectarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cât și respectarea prevederilor legale referitoare la investițiile realizate din fonduri publice și la bunurile din domeniul public și privat al statului, inclusiv a celor care aparțin patrimoniului cultural național mobil.

Totodată, MF precizează că aceste acțiuni de inspecție au fost dispuse ca urmare a unor indicii de abateri de la legalitate, potrivit prevederilor art. 3¹ din O.U.G. nr. 109/2011 și ale art. 288 alin. (1) și (2) din Codul administrativ.

Pentru mai multe detalii, va rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și MF. Proiect: Ordin pentru aprobarea specificațiilor tehnice și de utilizare a elementelor de bază ale facturii electronice

MF. Acțiuni de inspecție desfășurate la 17 ministere was last modified: noiembrie 23rd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter