Metodologia-cadru de organizare şi desfăşurare a examenelor de licenţă/diplomă şi disertaţie – modificări (OMEN nr. 5664/2019)

13 ian. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 456

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificat

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE
Actul modificator

Sumar

Metodologia-cadru de organizare și desfășurare a examenelor de licență/diplomă și disertație, aprobată prin Ordinul ministrului educației naționale și cercetării științifice (OMEN) nr. 6.125/2016

(M. Of. nr. 7 din 7 ianuarie 2017; cu modif. ult.)

 

Ordinul Ministrului Educației și Cercetării (OMEN) nr. 5664/2019 pentru modificarea și completarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a examenelor de licență/diplomă și disertație, aprobată prin Ordinul ministrului educației naționale și cercetării științifice (OMEN) nr. 6.125/2016

(M. Of. nr. 13 din 10 ianuarie 2020)

 

– modifică: art. 4 alin. (1);

– introduce: art. 9 alin. (1^1), art. 26 alin. (5).

 

În M. Of. nr. 13 din 10 ianuarie 2020, s-a publicat OMEN nr. 5664/2019 pentru modificarea și completarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a examenelor de licență/diplomă și disertație, aprobată prin OMEN nr. 6.125/2016.

Astfel, respectivul act normativ aduce unele completări, dar și modificări Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a examenelor de licență/diplomă și disertație, aprobată prin OMEN nr. 6.125/2016.

 

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Vă prezentăm, în continuare, modificările și completările aduse Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a examenelor de licență/diplomă și disertație.

 

Art. 4 alin. (1) din Metodologia-cadru de organizare și desfășurare a examenelor de licență/diplomă și disertație (modificat prin OMEN nr. 5664/2019)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la art. 4, alin. (1) prevedea:

„(1) Programele de studii universitare organizate în baza Legii învățământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru absolvenții care au beneficiat de prelungire de studii, se finalizează:

a) cu examen de licență/diplomă, pentru studiile în învățământul universitar de lungă durată;

b) cu examen de absolvire, pentru studiile în învățământul universitar de scurtă durată”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 4, alin. (1) se modifică și va avea următorul conținut:

„(1) Programele de studii universitare organizate în baza Legii învățământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se finalizează:

a) cu examen de licență/diplomă, pentru studiile în învățământul universitar de lungă durată;

b) cu examen de absolvire, pentru studiile în învățământul universitar de scurtă durată”.

 

Art. 9 alin. (1^1) din Metodologia-cadru de organizare și desfășurare a examenelor de licență/diplomă și disertație (introdus prin OMEN nr. 5664/2019)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 9, după alin. (1) se introduce un nou alineat, alin. (1^1), cu următorul conținut:

„(1^1) Absolvenții programelor de studii/specializărilor autorizate provizoriu sau acreditate din cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate/autorizate să funcționeze provizoriu intrate în lichidare sau lichidate, care nu au susținut sau nu au promovat examenele de finalizare a studiilor, pot susține examenul de licență/diplomă la instituții de învățământ superior acreditate care au aceste programe de studii universitare de licență/specializări acreditate”.

 

Art. 26 alin. (5) din Metodologia-cadru de organizare și desfășurare a examenelor de licență/diplomă și disertație (introdus prin OMEN nr. 5664/2019)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 26, după alin. (4) se introduce un nou alineat, alin. (5), cu următorul conținut:

„(5) În cazul instituțiilor de învățământ superior desființate, suplimentul la diplomă se completează și se eliberează de către instituția de învățământ universitar acreditată care a organizat examenul de finalizare a studiilor universitare, în baza situației școlare/foii matricole cu care absolventul a fost admis să susțină examenul de finalizare a studiilor, respectiv a documentelor eliberate de către Arhivele Naționale, serviciile județene/Serviciul Municipiului București ale/al Arhivelor Naționale sau de către instituțiile unde a fost depusă arhiva instituției desființate, după caz”.

Metodologia-cadru de organizare și desfășurare a examenelor de licență/diplomă și disertație – modificări (OMEN nr. 5664/2019) was last modified: ianuarie 13th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter