MEAT. Proiectul de O.U.G. care deblochează finanțarea Măsurii 2 intră spre aprobare în ședința de Guvern din 9 iunie

9 iun. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 29

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a anunțat că Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind mutarea banilor de pe Măsura 3, din cauza blocării ei în urma suspiciunilor de fraudare, spre Măsura 2, va fi supus votului în ședința de Guvern din data de 9 iunie 2021.

Astfel, prin acest proiect normativ se urmărește anularea în forma actuală a Măsurii 3 în scopul realocării sumelor de la Măsura 3, la Măsura 2, pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse până în acest moment. Ca urmare, Măsura 3, în varianta prezentă, va fi anulată din cauza suspiciunilor de fraudare, confirmate de DNA prin începerea unei urmăriri penale in rem, și va fi relansată cu sume provenite în totalitate din REACT – EU.

Totodată, conform comunicatului MEAT, beneficiarii care au depus cereri de finanțare în cadrul Măsurii 3 (forma curentă) nu vor fi restricționați prin criterii de eligibilitate să își redepună aplicația în vederea obținerii de granturi.

Proiectul de O.U.G., inițiat de Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului și de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, poate fi consultat aici.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și MIPE. Proiect: O.U.G. pentru modificarea O.U.G. nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile („Măsura 3”)

MEAT. Proiectul de O.U.G. care deblochează finanțarea Măsurii 2 intră spre aprobare în ședința de Guvern din 9 iunie was last modified: iunie 9th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter