MEAT. Lansarea apelului de proiecte pentru ajutorul HoReCa, instituite în baza O.U.G. nr. 224/2020

3 iun. 2021
Vizualizari: 223

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT (www.economie.gov.ro) a informat că urmează lansarea apelului de proiecte pentru granturile de ajutor de stat pentru industria HORECA, instituite în baza Ordonanței de urgență nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, conform actului normativ, baza de calcul a ajutorului va trebui certificată și asumată de către un expert contabil sau o societate de expertiză contabilă, membri CECCAR, selectați și remunerați de către aplicant. La alegere, baza de calcul poate fi certificată de către un auditor financiar sau o firmă de audit, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România, selectați și remunerați de către aplicant.

Totodată, potențialii beneficiari trebuie să pregătească din timp raportul de expertiză contabilă, întocmit conform reglementărilor CECCAR – Standardului profesional nr. 35 „Expertize contabile” sau, după caz, a raportului de audit, întocmit conform ISRS 4400 „Misiuni pe baza procedurilor convenite”.

Alături de raport, ar trebui întocmită și anexa la acesta (raportul sinteză), asumat de expertul contabil/auditorul financiar. Anexa la raport va fi realizată conform Anexei nr. 7 la procedura de implementare a schemei, care este în consultare publică.

Sursa informației

🔔Vezi și MEAT. Proiect: Procedura de implementare a schemei de ajutor de stat pentru HoReCa

MEAT. Lansarea apelului de proiecte pentru ajutorul HoReCa, instituite în baza O.U.G. nr. 224/2020 was last modified: iunie 3rd, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: