[UPDATE: Rezultatul concursului] MAE. Lansarea concursului pentru bursa „Ierunca-Lovinescu” − 2021-2022

19 iul. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 110
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update: Rezultatul concursului

Potrivit site-ului oficial (www.mae.ro), Ministerul Afacerilor Externe a publicat rezultatele obținute de candidați, în urma evaluării dosarelor de candidatură pentru bursa „Ierunca-Lovinescu”, ce va fi acordată în anul universitar 2021-2022.

Astfel, punctajele obținute de cei 4 candidați ce au îndeplinit condițiile de eligibilitate sunt:

− V. G.: 73,33 puncte;

− A.-M. S.: 71,67 puncte;

− L. K.: 47,33 puncte;

− Ș. G.-S.: 32,67 puncte.

În urma evaluării, comisia a decis acordarea bursei „Ierunca-Lovinescu” pentru anul universitar 2021-2022 doamnei V. G., studentă în anul I de masterat la Facultatea de Drept și Științe Economice și Politice, domeniul Drept Public, din cadrul Universității din Burgundia, Dijon (Franța).

Candidații nemulțumiți pot depune contestații până vineri, 23 iulie 2021, la adresa de email: [email protected], rezultatele contestațiilor urmând a fi anunțate până la 30 iulie 2021.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Ministerul Afacerilor Externe (www.mae.ro) a informat că, în temeiul H.G. nr. 392/2016, va acorda bursa anuală „Ierunca-Lovinescu” pentru studenți români în Franța, cu o valoare de 500 euro lunar. Aceasta se atribuie pe o perioadă de stagiu de 10 luni consecutive.

Astfel, pe parcursul stagiului, studentul bursier elaborează o lucrare de cercetare într-unul din domeniile:

− Constituirea, evaluarea și conservarea patrimoniului emigrației românești;

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

− Studierea documentelor privitoare la exilul românesc;

− Cercetarea exilului românesc, ca parte a rezistenței intelectuale din anii dictaturii și opresiunii comuniste, în contextul european de dinaintea și de după căderea comunismului;

− Studierea moștenirii culturale Ierunca-Lovinescu și a importanței acesteia pentru spațiul cultural francez și european;

− Studierea influențelor  pe care exilul românesc în Franța le-a exercitat asupra mișcării intelectuale din România și din diaspora românească;

− Cercetarea contribuției diasporei la dezvoltarea patrimoniului cultural românesc.

De asemenea, documentația necesară concursului pentru obținerea bursei include:

− Cerere de înscriere (model);

− Copie act de identitate (C.I. sau pașaport);

− Dovada efectuării de studii (licență, masterat, doctorat) în „litere sau științe sociale”, în Franța;

− Curriculum vitae;

− Scrisoare de intenție, cu motivația solicitării bursei și portofoliul științific;

− Proiectul lucrării de cercetare.

Totodată, până la data de 2 iulie 2021, dosarele de candidatură pot fi trimise în format electronic pe adresa de e-mail a Ambasadei României în Franța, [email protected], prin poștă sau se depun personal la sediul Ambasadei României în Franța sau la sediul Ministerului Afacerilor Externe (Direcția Diplomație Culturală, Educație și Știință).

Regulamentul concursului este disponibil aici

Pentru comunicatul integral, consultați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Regulamentul de înființare a Centrului Cyber] MAE. România va găzdui Centrul european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice

[UPDATE: Rezultatul concursului] MAE. Lansarea concursului pentru bursa „Ierunca-Lovinescu” − 2021-2022 was last modified: iulie 19th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter