[UPDATE: Regulamentul de înființare a Centrului Cyber] MAE. România va găzdui Centrul european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice

21 mai 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 198

Update: Regulamentul de înființare a Centrului Cyber

Ministerul Afacerilor Externe (www.mae.ro) a salutat adoptarea, de către Parlamentul European, a Regulamentului de înființare a Centrului european de competențe în domeniul industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică/Centrul Cyber și a Rețelei de centre naționale de coordonare.

Astfel, aceasta reprezintă ultima etapă procedurală din procesul de adoptare a actului legislativ care prevede crearea Centrului Cyber, urmând a putea fi accelerat procesul de operaționalizare a Centrului Cyber european și a centrelor naționale aferente, pentru a facilita coordonarea între statele membre în ce privește activitățile de cercetare și inovare în domeniul securității cibernetice.

Pentru comunicatul integral, consultați sursa informației.

Sursa informației


Ministerul Afacerilor Externe (www.mae.ro) a anunțat că sediul viitorului Centru european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice (Centrul Cyber al UE) va fi localizat la București.

Decizia a fost luată în cadrul procedurii de selecție organizată, la 9 decembrie a.c., la Bruxelles, iar în urma votului statelor membre, s-a stabilit ca Centrul să fie localizat la București.

Decizia are o valoare istorică pentru România, dat fiind că Centrul european de competențe în domeniul securității cibernetice reprezintă prima structură a UE pe care țara noastră o găzduiește în calitate de stat membru.

Centrul Cyber va reprezenta o structură cheie în contextul eforturilor de la nivelul Uniunii Europene de configurare a unui ecosistem european în materie de securitate cibernetică. Centrul va avea un rol important în sprijinirea creării de legături între actorii publici și privați din domeniu, mediul academic și industria de profil din Uniune, asigurând, totodată, coordonarea între centrele naționale pentru securitate cibernetică din statele membre.

De asemenea, Centrul va acționa pentru stimularea cercetării și inovării tehnologice în vederea consolidării securității cibernetice în cadrul Uniunii, reprezentând principalul organism de gestionare a fondurilor europene dedicate cercetării în domeniul securității cibernetice disponibile prin cele două programe de finanțare ale UE cu relevanță pentru sector – Europa Digitală și Orizont Europa.

Pentru comunicatul integral, consultați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MAE. Demersuri suplimentare pentru asigurarea tranzitului cetățenilor români aflați la granița dintre Austria și Ungaria

[UPDATE: Regulamentul de înființare a Centrului Cyber] MAE. România va găzdui Centrul european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice was last modified: mai 21st, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter