Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 – modificări (Legea nr. 171/2022)

10 iun. 2022
Vizualizari: 1271

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006 

(M. Of. nr. 944 din 22 noiembrie 2006)

Legea nr. 171/2022 pentru modificarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006

(M. Of. nr. 560 de 8 iunie 2022)

 

 

– modifică: art. 1 lit. h), art. 6 alin. (1) lit. f), art. 24, art. 28 alin. (3) lit. b), anexa nr. 1.

În M. Of. nr. 560 de 8 iunie 2022 s-a publicat Legea nr. 171/2022 pentru modificarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006. 

Redăm, în cele ce urmează, modificările aduse respectivului act normativ.

Art. 1 lit. h)

Vechea reglementare

„h) cotă de recoltă – numărul de exemplare din fauna de interes cinegetic aprobat anual de către administrator pe specii și gestionar până la data de 15 aprilie pentru specia căprior și până la 15 mai pentru celelalte specii admise la vânătoare, care se poate vâna în cadrul unui fond cinegetic”.

Noua reglementare

La articolul 1, litera h) se modifică și va avea următorul cuprins:

„h) cotă de recoltă – numărul de exemplare din fauna de interes cinegetic aprobat anual de către administrator pe specii și gestionar până la data de 15 aprilie pentru specia căprior și până la 15 mai pentru celelalte specii sedentare admise la vânătoare, care se pot vâna în cadrul unui fond cinegetic”.

 

Art. 6 alin. (1) lit. f)

Vechea reglementare

„f) stabilește și aprobă anual, până la data de 15 aprilie pentru specia căprior și până la 15 mai pentru celelalte specii admise la vânătoare, cu avizul autorității publice centrale care răspunde de protecția mediului, cotele de recoltă pentru speciile din anexa nr. 1, care devin obligatoriu de realizat, fără alte avize, acorduri sau autorizări suplimentare”.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Noua reglementare

La articolul 6 alineatul (1), litera f) se modifică și va avea următorul cuprins:

„f) stabilește și aprobă anual, până la data de 15 aprilie pentru specia căprior și până la 15 mai pentru celelalte specii sedentare admise la vânătoare, cu avizul autorității publice centrale care răspunde de protecția mediului, cotele de recoltă pentru speciile din anexa nr. 1, care devin obligatoriu de realizat, fără alte avize, acorduri sau autorizări suplimentare”.

 

Art. 24

Vechea reglementare

„Speciile cinegetice se vânează în numărul, în locurile, prin metodele, în perioadele și cu mijloacele admise de lege, potrivit aprobării date de administrator, cu respectarea reglementărilor subsidiare, privind autorizarea, organizarea și practicarea vânătorii”.

Noua reglementare

Articolul 24 se modifică și va avea următorul cuprins:

(1) Speciile cinegetice se vânează în numărul, în locurile, prin metodele, în perioadele și cu mijloacele admise de lege, cu respectarea reglementărilor subsidiare privind autorizarea, organizarea și practicarea vânătorii.

(2) Numărul maxim de exemplare de păsări care pot fi vânate într-o zi de către un vânător, din speciile de păsări admise la vânătoare, se face în limitele prevăzute la lit. B din anexa nr. 1, fără alte avize, acorduri sau autorizări suplimentare.”

 

Art. 28 alin. (3) lit. b)

Vechea reglementare

„b) să fi efectuat un an de stagiatură sub îndrumarea organizației vânătorești care gestionează cel puțin un fond cinegetic, la care solicită să fie înscris, cu excepția absolvenților de învățământ superior cu profil cinegetic”.

Noua reglementare

La articolul 28 alineatul (3), litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

„b) să fi efectuat 6 luni de stagiatură sub îndrumarea organizației vânătorești care gestionează cel puțin un fond cinegetic, la care solicită să fie înscris, cu excepția absolvenților de învățământ superior cu profil cinegetic”.

 

Anexa nr. 1

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, anexa nr. 1 se modifică, făcând parte integrantă din prezentul act normativ.

Precizăm că anexa nr. 1 conține Perioadele de vânare și valoarea de despăgubire în cazul unor fapte ilicite pentru speciile la care vânarea este permisă, precum și numărul maxim de exemplare de păsări care pot fi vânate într-o zi de către un vânător.

Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006 – modificări (Legea nr. 171/2022) was last modified: iunie 9th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.