Legea nr. 20/2020 pentru aprobarea O.U.G. nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei – completări

19 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 910

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificat

Monitor Dosare
Actul modificatorSumar
O.U.G. nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei

 

(M. Of. nr. 102 din 11 februarie 2020)

 

Legea nr. 20/2020 pentru aprobarea O.U.G. nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei

(M. Of. nr. 218 din 17 martie 2020)

 

– introduce: art. 4 alin. (3), (4), (5), art. 7 ind. 1

În M. Of. nr. 218 din 17 martie 2020 s-a publicat Legea nr. 20/2020 pentru aprobarea O.U.G. nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei.

Vă prezentăm, în continuare, completările aduse respectivei ordonanțe.

Art. 4 alin. (3), (4), (5)

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 4, după alin. (2) se introduc trei noi alineate, alin. (3), (4) și (5), cu următorul cuprins:

„(3) Pentru situații justificate, cantitățile prevăzute în anexă și suma totală cu care se suplimentează bugetul Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pot fi majorate la propunerea «Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor contagioase pe teritoriul României» din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

(4) Pentru finanțarea cantităților sau sumei totale majorate potrivit alin. (3) se pot aloca Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin hotărâre a Guvernului, sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Conferintele lunii noiembrie
”

(5) Produsele și cantitățile achiziționate prevăzute în anexă sunt scutite de taxele vamale în conformitate cu prevederile art. 206 alin. (1) din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, cu modificările și completările ulterioare”.

 

Art. 7 ind. 1

Noua reglementare

După art. 7 se introduce un nou articol, art. 7 ind. 1, cu următorul cuprins:

„Pentru situațiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuternicește secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sau înlocuitorul legal al acestuia să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină, restricții temporare de circulație, precum și măsuri de evacuare, care sunt obligatorii pentru toate instituțiile publice centrale și locale”.

Legea nr. 20/2020 pentru aprobarea O.U.G. nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei – completări was last modified: martie 19th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter