Legea nr. 136/2015 pentru finanţarea revistelor de cultură reprezentative din România

18 iun. 2015
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1096

Despre

  • M. Of. nr. 408 din 10 iunie 2015
  • Legea nr. 136/2015 pentru finanţarea revistelor de cultură reprezentative din România

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Actul normativSumar
Legea nr. 136/2015
(M. Of. nr. 408 din 10 iunie 2015)
Art. 1-4


 

În M. Of. nr. 408 din 10 iunie 2015, s-a publicat Legea nr. 136/2015 pentru finanțarea revistelor de cultură reprezentative din România.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Vom prezenta, în continuare, prevederile Legii nr. 136/2015:

Art. 1 Legea nr. 136/2015

Art. 1 alin. (1) prevede faptul că revistele uniunilor de creatori din România, membre ale Alianței Naționale a Uniunilor de Creatori, denumită în continuare ANUC, vor fi finanțate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, cu suma de minimum 4.500 mii lei, sumă indexabilă anual.

La alin. următor se stabilește faptul că un procent de 25%, raportat la suma prevăzută la alin. (1), se va aloca, suplimentar, de Ministerul Culturii, prin ordin al ministrului culturii, pentru finanțarea și susținerea editării revistelor și publicațiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori, potrivit legii, cu încadrarea în bugetul anual aprobat.

Art. 2 Legea nr. 136/2015

Art. 2 alin. (1) stabilește faptul că din suma alocată de la bugetul de stat, potrivit prevederilor art. 1 alin. (1), uniunile de creatori din România, membre ale ANUC, fiecare pentru domeniul său, vor stabili lista revistelor care urmează a fi finanțate, precum și sumele necesare.

De asemenea, la alin. (2) prevede faptul că, dacă sumele solicitate de către uniunile de creatori, membre ale ANUC, cumulate, depășesc suma alocată acestora, potrivit prevederilor prezentei legi, ministrul culturii, cu consultarea uniunilor de creatori, aprobă prin ordin distribuirea sumelor pentru revistele propuse potrivit alin. (1), cu încadrarea în plafonul alocat. Ordinul ministrului culturii se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 3 Legea nr. 136/2015

Art. 3 alin. (1) prevede faptul că pentru revistele și publicațiile culturale ale uniunilor de creatori, finanțarea se acordă pe bază de contracte încheiate între Ministerul Culturii și uniunile de creatori beneficiare. Uniunile de creatori beneficiare încheie la rândul lor contractele aferente cu beneficiarii finali: revistele și publicațiile culturale.

Potrivit art. 3 alin. (2), pentru revistele și publicațiile culturale prevăzute la art. 1 alin. (2), finanțarea se acordă pe bază de contracte încheiate între Ministerul Culturii și beneficiari.

Art. 4 Legea nr. 136/2015

Art. 4 alin. (1) prevede faptul că suma prevăzută la art. 1 alin. (1) poate fi utilizată de către uniunile de creatori din România, respectiv suma prevăzută la art. 1 alin. (2), de către revistele și publicațiile culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori, pentru finanțarea următoarelor categorii de cheltuieli aferente susținerii editării revistelor și publicațiilor culturale: cheltuieli de personal, cheltuieli administrative, drepturi de autor, costuri materiale și servicii, cheltuieli pentru tipărire și difuzare, precum și premii decernate de reviste.

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

Potrivit alineatului următor, decontarea cheltuielilor realizate pentru finanțarea revistelor uniunilor de creatori se face de către Ministerul Culturii, pe baza unui raport financiar întocmit de către uniunile de creatori beneficiare. Uniunile de creatori beneficiare acordă finanțarea revistelor și publicațiilor culturale în baza documentelor justificative întocmite potrivit legislației în vigoare.

Art. 4 alin. (3) prevede faptul că decontarea cheltuielilor realizate pentru revistele și publicațiile culturale prevăzute la art. 1 alin. (2) se face pe baza documentelor justificative întocmite de revistele și publicațiile beneficiare, prezentate Ministerului Culturii.

Conform ultimului alineat, cheltuielile de personal și cheltuielile administrative cumulate se acoperă în limita unui procent de maximum 70% din totalul finanțării nerambursabile acordate.

 

Legea nr. 136/2015 pentru finanțarea revistelor de cultură reprezentative din România was last modified: iunie 17th, 2015 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter