JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Transferul persoanelor condamnate. Apel. Trimitere cauzei spre rejudecare. Respectarea dreptului la apărare și a dreptului la un proces echitabil din perspectiva egalității de arme și a dublului grad de jurisdicție

8 dec. 2021
Vizualizari: 42
  • C. proc. pen.: art. 281 alin. (1) lit. f)
  • C. proc. pen.: art. 90 alin. (1) lit. c)
  • Tratatul dintre România și Regatul Norvegiei privind transferul persoanelor condamnate

Asistența juridică este obligatorie atunci când procedura de recunoaștere și executare a unei hotărâri de condamnare, prevăzute de art. 8 din Tratatul dintre România și Regatul Norvegiei privind transferul persoanelor condamnate, vizează o persoana lipsită de libertate în condițiile art. 90 alin. (1) lit. a) din Codul procedură penală, iar încălcarea acestei dispoziții se sancționează cu nulitatea absolută prevăzută de art. 281 alin. (1) lit. f) din Codul de procedură penală.

(ICCJ, Secția penală, decizia nr. 297/A din 8 decembrie 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Transferul persoanelor condamnate. Apel. Trimitere cauzei spre rejudecare. Respectarea dreptului la apărare și a dreptului la un proces echitabil din perspectiva egalității de arme și a dublului grad de jurisdicție was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.