JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea executării vremelnice a hotărârii apelate. Condiţii

28 iun. 2011
Vizualizari: 60
  • C. proc. civ.: art. 280

Deși suspendarea executării este facultativă, ea trebuie dispusă de instanță atunci când o asemenea măsură se justifică, condiționat însă de o motivarea convingătoare și de depunerea unei cauțiuni, ca o garanție împotriva eventualelor acte de rea-credință.
Cu toate că nu s-a început executarea silită, cererea de suspendare nu este prematură, întrucât urgența luării măsurii există, raportat la dispozițiile legale menționate, în condițiile hotărârilor cu executare vremelnică, chiar dacă nu s au întreprins încă de către creditor demersurile necesare pentru executarea silită, iminența acesteia fiind existentă în speță, iar posibilitatea întoarcerii executării nu înlătură o atare soluție, aceasta nefiind exclusă ci, dimpotrivă, reglementată de legiuitor, deși debitorul are deschisă atât calea contestației la executare, cât și pe cea a suspendării executării în cadrul acestei proceduri.

(Curtea de Apel Timișoara, secția comercială, decizia nr. 168 din 28 iunie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea executării vremelnice a hotărârii apelate. Condiții was last modified: octombrie 29th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.