JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sechestru judiciar. Condiţii pentru instituire

7 iul. 2010
Vizualizari: 88
  • C. proc. civ.: art. 598

Sechestrul judiciar, ca și sechestrul asigurător, constituie mijloace procesuale puse la îndemâna creditorilor pentru a putea împiedica înstrăinarea sau degradarea, în timpul judecății a averii debitorului sau a bunului urmărit prin proces, asigurând astfel executarea hotărârii viitoare.
Pentru încuviințarea sechestrului judiciar se cere să existe un proces cu privire la proprietatea sau posesia unui lucru mobil sau imobil, ori la administrarea sau folosința lucrului comun, precum și să se dovedească necesitatea măsurii pentru conservarea dreptului ce se valorifică prin acțiune, pentru că numai în acest caz legea conferă posibilitatea ca, pendente lite, să fie ordonate de către instanță, în limite adecvate, măsuri de indisponibilizare și de conservare a unor bunuri față de acte sau fapte de natură să pericliteze posibilitatea realizării efective, în momentul executării silite a hotărârii, a dreptului creditorului.

(Curtea de Apel Timișoara, secția comercială, decizia nr. 880 din 7 iulie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Sechestru judiciar. Condiții pentru instituire was last modified: august 24th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.