JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire întemeiată pe dispozițiile art. 322 pct. 10 din vechiul Cod de procedură civilă. Condiții de admisibilitate

26 ian. 2017
Vizualizari: 156

Pentru a fi incident motivul de revizuire întemeiat pe dispozițiile art. 322 pct. 10 din Codul de procedură civilă din 1865, este necesar ca excepția de neconstituționalitate să fi fost admisă în cauza în care a fost pronunțată hotărârea judecătorească supusă revizuirii. Astfel, respingând cererea ca inadmisibilă, instanța de revizuire a făcut o corectă interpretare și aplicare a dispozițiilor legale sus menționate, în sensul că decizia Curții Constituționale nr. 12/2015, prin care a fost admisă excepția de neconstituționalitate a art. 9 alin. (3) Legea nr. 198/2004, nu poate constitui motiv de revizuire în baza textului indicat, întrucât respectiva excepție nu a fost invocată de partea revizuentă, ci de alte părți, într-o altă cauză, iar excepția de neconstituționalitate a aceluiași text de lege, invocată de revizuentă în cauza în care a formulat cererea de revizuire, fusese, anterior, respinsă de Curtea Constituțională.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 160 din 26 ianuarie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire întemeiată pe dispozițiile art. 322 pct. 10 din vechiul Cod de procedură civilă. Condiții de admisibilitate was last modified: iunie 25th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.