JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Respingerea în bloc prin dispozitivul hotărârii judecătoreşti a tuturor capetelor de cerere ale unei acţiuni. Condiţia existenţei în considerentele hotărârii a unei motivări distincte, complete, reale şi explicite a fiecărui capăt de cerere

4 iun. 2018
Vizualizari: 94
  • NCPC: art. 425 alin. (1) lit. b) şi c)

În condițiile în care instanța a fost sesizată cu o acțiune având mai multe capete de cerere, iar prin dispozitivul hotărârii acțiunea a fost respinsă în bloc, nu există niciun dubiu asupra măsurilor dispuse de instanță, astfel încât nu este necesară o pronunțare distinctă a soluției de respingere pentru fiecare capăt de cerere.
Cu toate acestea, soluționarea cauzei în circumstanțele expuse impune în sarcina instanței obligația de a oferi o motivare completă, reală și explicită în privința fiecărui capăt de cerere, în acord cu exigențele impuse de art.425 alin.(1) lit.b) Cod procedură civilă și art. 6 par. 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 2323 din 4 iunie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Respingerea în bloc prin dispozitivul hotărârii judecătorești a tuturor capetelor de cerere ale unei acțiuni. Condiția existenței în considerentele hotărârii a unei motivări distincte, complete, reale și explicite a fiecărui capăt de cerere was last modified: iulie 12th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.