JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Răspunderea civilă patrimonială a salariatului pentru efectuarea unui transport rutier fără a deţine scrisoarea de trăsură CMR

7 mart. 2019
Vizualizari: 127
  • C. muncii: art. 245
  • C.muncii: art. 254
  • NCC: art. 1350

Întrucât din fișa postului reieșea faptul că se instituise în sarcina intimatului obligația de a se asigura că la bordul autovehiculului se află în timpul transportului scrisoarea de trăsură CMR, semnată de expeditor și transportator, deplasarea fără a o deține generează răspunderea patrimonială a acestuia, fiind îndeplinite condițiile prevăzute de art. 245, art. 254 Codul muncii, a art. 1350 Cod civil, greșit instanța de fond reținând contrariul.

(Curtea de Apel Oradea, s. I civ., decizia nr. 121 din 7 martie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Răspunderea civilă patrimonială a salariatului pentru efectuarea unui transport rutier fără a deține scrisoarea de trăsură CMR was last modified: iulie 10th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.