JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Procedura insolvenţei. Suportarea cheltuielilor de judecată avansate de un creditor participant la această procedură judiciară

11 ian. 2011
Vizualizari: 64
  • art. 22
  • C. proc. civ.: art. 274
  • C. proc. civ.: art. 87 pct. 5
  • Legea nr. 85/2006

„A cădea în pretenții” înseamnă a pierde procesul, la baza obligației de restituire a cheltuielilor de judecată, deci temeiul juridic al restituirii, aflându-se culpa procesuală.
În aceste condiții este evident că practicianul în insolvență nu poate fi obligat să plătească cheltuielile de judecată ocazionate de purtarea unui litigiu câștigat de adversar, proces în care reprezenta interesele subiectului pasiv al procedurii reglementate de Legea nr. 85/2006, modificată, pentru că nu el este cel care „a căzut în pretenții”, ci partea însăși, pe care doar o reprezintă.

(Curtea de Apel Timișoara, secția comercială, decizia nr. 20 din 11 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Procedura insolvenței. Suportarea cheltuielilor de judecată avansate de un creditor participant la această procedură judiciară was last modified: octombrie 28th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.