JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Procedura insolvenţei. Creanţă stabilită printr-o hotărâre judecătorească străină nerecunoscută în România. Consecinţe

15 feb. 2011
Vizualizari: 28
  • Legea nr. 85/2006: art. 64-67
  • Legea nr. 85/2006: art. 73
  • Regulamentul (CE) nr. 44/2001
  • Regulamentul CE nr. 1896/2006

Creditorii au dreptul, sub sancțiunea prevăzută de 76 din Legea nr. 85/2006, modificată, de a-și declara creanțele deținute împotriva debitorului insolvent pentru a fi înscrise la masa credală indiferent dacă acestea sunt sau nu stabilite printr-un titlu. Câtă vreme din cuprinsul traducerii legalizate a hotărârii judecătorești de care se prevalează creditoarea rezultă că ordonanța de admitere a somației de plată emisă de instanța străină nu a fost pronunțată în conformitate cu Regulamentul C.E. nr. 1896 din 12 decembrie 2006, partea nu se poate prevala de existența unui titlu executoriu, neputându-se vorbi despre recunoașterea ei implicită.
Lichidatorul judiciar are datoria de a proceda în conformitate cu dispozițiile art. 66 și 67 din acest act normativ, și anume să verifice creanțele declarate, prin prisma înscrisurilor și a documentelor doveditoare anexate de parte potrivit art. 65, scop în care practicianul are obligația să efectueze o cercetare amănunțită pentru a stabili legitimitatea, valoarea exactă și prioritatea fiecărei creanțe, în vederea îndeplinirii acestei atribuții el având dreptul de a solicita explicații de la debitor, putând purta discuții cu fiecare creditor, solicitându-i, dacă consideră necesar, informații și documente suplimentare.

(Curtea de Apel Timișoara, secția comercială, decizia nr. 285 din 15 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Procedura insolvenței. Creanță stabilită printr-o hotărâre judecătorească străină nerecunoscută în România. Consecințe was last modified: septembrie 4th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.