JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Piaţa internă. Decizie a unei asocieri de întreprinderi contrară regulilor de concurenţă. Calitatea de „asociere de întreprinderi” a unui organizaţii profesionale, instituite în baza unei legi interne

28 feb. 2013
Vizualizari: 41
  • art. 101
  • art. 102
  • art. 106
  • Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene: art. 56

Dreptul Uniunii se opune ca un ordin profesional să impună membrilor săi un sistem de formare obligatorie, care elimină parțial concurența și care stabilește condiții discriminatorii în detrimentul concurenților săi. Faptul că un ordin profesional are obligația legală de a institui un sistem de formare obligatorie nu exclude normele adoptate de acest ordin din domeniul de aplicare al dreptului Uniunii.

(CJ, Camera a doua, hotărârea din 28 februarie 2013, cauza C-1/12, Ordem dos Técnicos Oficiais de Contas împotriva Autoridade da Concorrência, cu participarea Ministério Público, nepublicată în Rep.)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Piața internă. Decizie a unei asocieri de întreprinderi contrară regulilor de concurență. Calitatea de „asociere de întreprinderi” a unui organizații profesionale, instituite în baza unei legi interne was last modified: februarie 8th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.