JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Obligare la demolarea construcţiilor executate fără autorizaţie. Calitate procesuală pasivă

23 apr. 2010
Vizualizari: 125
  • Legea nr. 50/1991: art. 27
  • Legea nr. 50/1991: art. 28
  • Legea nr. 50/1991: art. 32

Având în vedere că primarul municipiului a aplicat amenda contravențională, în conformitate cu prevederile art. 32 alin. (1) din Legea nr. 50/1991, republicată, coroborate cu cele ale art. 32 alin. (3), 28 alin. (1) și art. 27 din același act normativ, tot primarul este singurul care are calitatea de a sesiza instanța de judecată în vederea obligării pârâtei la demolarea construcțiilor executate nelegal.

(Curtea de Apel Cluj, secția civilă, de muncă și asigurări sociale, pentru minori și familie, decizia nr. 968 din 23 aprilie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Obligare la demolarea construcțiilor executate fără autorizație. Calitate procesuală pasivă was last modified: august 27th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.