JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Nelegala compunere a completului de judecată în situaţia în care judecătorul de drepturi şi libertăţi din cauză participă ulterior la judecarea cauzei în fond. Nulitatea absolută a hotărârii pronunţate

2 feb. 2016
Vizualizari: 76
  • NCPP: art. 281 alin. (1) lit. a)

Întrucât judecătorul care a soluționat fondul cauzei a efectuat în faza de urmărire penală și acte în calitate de judecător de drepturi și libertăți, pronunțând o încheiere prin care a încuviințat supravegherea tehnică pentru patru persoane, printre care și inculpații trimiși în judecată, și o încheiere prin care a încuviințat efectuarea unei percheziției domiciliare, se constată că în cauză s-au încălcat dispozițiile privind compunerea completului de judecată, respectiv prevederile art. 3 C.proc.pen. și art. 64 alin. (4) C.proc.pen., ceea ce constituie un caz de nulitate absolută conform art. 281 alin. (1) lit. a C.proc.pen.

(Curtea de Apel Galați, s. pen. și pentru cauze cu minori, decizia nr. 130 din 2 februarie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Nelegala compunere a completului de judecată în situația în care judecătorul de drepturi și libertăți din cauză participă ulterior la judecarea cauzei în fond. Nulitatea absolută a hotărârii pronunțate was last modified: aprilie 21st, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.