JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Motivarea hotărârii judecătorești. Contestație în anulare. Admisibilitate

26 ian. 2011
Vizualizari: 30
  • C. proc. civ.: art. 318 alin. (1) teza a II-a

Motivarea hotărârilor judecătorești reprezintă o garanție a procesului echitabil, în sensul art. 6 din C.E.D.O., care, deși nu impune să se răspundă detaliat fiecărui argument de fapt invocat de către părți, impune să se examineze in mod real problemele semnificative ce i-au fost supuse analizei și să se dea un răspuns argumentelor juridice esențiale, care pot influența soluția ce ar putea fi pronunțată în cauză. În consecință, instanța de recurs, omițând să răspundă la un motiv esențial de recurs, privind tardivitatea cererii de revizuire introdusă de intimata din prezenta cauză, este incident motivul contestației în anulare specială reglementat de art. 318 alin. (1) teza a II-a C. proc. civ.

(I.C.C.J., secția civilă și de proprietate intelectuală, decizia nr. 541 din 26 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Motivarea hotărârii judecătorești. Contestație în anulare. Admisibilitate was last modified: octombrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.