JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Majorarea de drept a capitalului social cu valoarea din certificatul de atestare a dreptului de proprietate. Dispoziţii legale aplicabile

11 nov. 2010
Vizualizari: 66
  • Legea nr. 137/2002: art. 12 alin. (5)
  • Legea nr. 297/2004: art. 240 alin. (2) (3) (4)
  • O.U.G. nr. 88/1997: art. 32^2 alin. (1)

Din economia art. 12 alin. (5) din Legea nr. 137/2002 reiese faptul că, în cazul în care eliberarea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor nu a fost urmată, anterior privatizării, de majorarea corespunzătoare a capitalului social, acesta se majorează de drept cu valoarea terenurilor, care va fi considerată aport în natură al statului sau al unei unități administrativ-teritoriale, după caz, în schimbul căreia se vor emite acțiuni suplimentare ce vor reveni de drept instituției publice implicate. Astfel, atunci când legea vorbește de o majorare de drept nu sunt aplicabile dispozițiile art. 240 alin. (2), (3) și (4) din Legea nr. 297/2004, legiuitorul neînțelegând să condiționeze producerea de drept a unor efecte (majorarea capitalului social) de îndeplinirea unor proceduri sau de respectarea anumitor dispoziții legale fără aplicabilitate în speță.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 3879 din 11 noiembrie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Majorarea de drept a capitalului social cu valoarea din certificatul de atestare a dreptului de proprietate. Dispoziții legale aplicabile was last modified: octombrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.