JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Judecata în primă instanţă cu inculpaţi arestaţi. Suspendarea judecăţii până la soluţionarea unor excepţii de neconstituţionalitate de către Curtea Constituţională. Înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara

20 ian. 2011
Vizualizari: 40
  • C. proc. pen.: art. 139
  • C. proc. pen.: art. 145
  • C. proc. pen.: art. 148
  • Convenţie: art. 5 parag. 3

Durata rezonabilă a arestării preventive a inculpaților și neintervenirea unor motive noi pentru menținerea măsurii arestării preventive, justifică, în temeiul principiilor evocate de jurisprudența CEDO și prevederile legislației naționale, înlocuirea măsurii arestării preventive cu o altă măsură preventivă, de natură să garanteze buna desfășurare a procesului penal.

(Curtea de Apel Timișoara, secția penală, decizia nr. 84 din 20 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Judecata în primă instanță cu inculpați arestați. Suspendarea judecății până la soluționarea unor excepții de neconstituționalitate de către Curtea Constituțională. Înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara was last modified: august 28th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.