JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Judecata în complet de divergenţă. Condiţii şi efecte

22 nov. 2016
Vizualizari: 148
  • Directiva nr. 103/CE/2009 pct. 23
  • NCPC: art. 399
  • NCPC: art. 488 alin. (1) pct. 1 Legea nr. 304/2004: art. 54 alin. (2)

Este încălcată procedura de judecată în complet de divergență în cazul în care părțile nu au fost încunoștințate asupra obiectului divergenței, acestora fiindu-le acordat cuvântul asupra fondului litigiului, în contextul în care completul de divergență era ținut să judece doar aspectele care au generat divergența, apelul fiind soluționat în complet format din trei judecători, în loc de doi judecători, în condițiile în care un judecător nu poate hotărî într-o cauză la a cărei dezbatere nu a participat.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1965 din 22 noiembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Judecata în complet de divergență. Condiții și efecte was last modified: iunie 21st, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.