JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Întrebare preliminară. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene

20 ian. 2012
Vizualizari: 28
  • Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene: art. 267

Pe calea procedurală a întrebării preliminare Curtea de Justiție a Uniunii Europene stabilește semnificația normei comunitare, în scopul interpretării unitare a dreptului comunitar la nivelul Uniunii, competența aplicării concrete a normei revenind exclusiv instanței naționale. Întrebarea ce se poate adresa de către instanța națională vizează exclusiv probleme de interpretare, validitate sau aplicare a dreptului comunitar, iar nu aspecte legate de dreptul național sau elemente particulare ale unei spețe deduse judecății. Așadar, cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene prin care solicitantul nu arată care ar fi problema de interpretare a dreptului comunitar, ci, în realitate, tinde la obținerea unei soluționări concrete a cauzei din partea Curții de Justiție a Uniunii Europene, nu este admisibilă, întrucât excede competenței sale.

(I.C.C.J., secția I civilă, decizia nr. 277 din 20 ianuarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Întrebare preliminară. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene was last modified: februarie 4th, 2024 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.