JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Individualizarea judiciară a modalităţii de executare a pedepsei. Criterii de apreciere. Interdicţia a de conduce vreun autovehicul în perioada termenului de încercare

23 apr. 2013
Vizualizari: 13
  • art. 72
  • art. 86³
  • art. 86¹
  • C. pen.: art. 52

Scopul pedepsei nu se poate realiza dacă suspendarea executării pedepsei se face pur și simplu, fără a i se stabili inculpatului măsuri de supraveghere și obligații speciale prevăzute în art. 863 C.pen. Dacă s-ar menține modalitatea de individualizare stabilită de prima instanță (suspendarea condiționată a executării pedepsei), s-ar da posibilitatea inculpatului să conducă în continuare pe drumurile publice autovehicule, eventual să recadă în criminalitate prin consumarea în prealabil a băuturilor alcoolice.

(Curtea de Apel Pitești, secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, decizia nr. 281 din 23 aprilie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Individualizarea judiciară a modalității de executare a pedepsei. Criterii de apreciere. Interdicția a de conduce vreun autovehicul în perioada termenului de încercare was last modified: martie 3rd, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.