JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Impedimente la restituirea în natură a imobilelor preluate în mod abuziv de stat

26 ian. 2011
Vizualizari: 29
  • Legea nr. 10/2001: art. 10
  • Legea nr. 10/2001:art. 11

Impedimentul la restituire în natură ce constituie principiul ce guvernează legea specială de reparație, se concretizează în situațiile de excepție prevăzute de lege, respectiv suprafața pretinsă să fie ocupată de construcții noi, autorizate, cea afectată servituților legale și altor amenajări de utilitate publică ale localităților urbane și rurale, caz în care se vor acorda măsuri reparatorii prin echivalent.
Fiind o excepție de la principiul legal enunțat, situațiile vizate de textul legii speciale ce se constituie în impedimente la restituire, nu pot fi decât acelea expres reglementate de lege.

(I.C.C.J., secția civilă și de proprietate intelectuală, decizia nr. 532 din 26 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Impedimente la restituirea în natură a imobilelor preluate în mod abuziv de stat was last modified: octombrie 26th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.