JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Falsificarea filelor registrului de valori din cadrul biroului executorului judecătoresc. Fals material în înscrisuri oficiale. Uz de fals

12 apr. 2019
Vizualizari: 112
  • C. pen.: art. 178
  • C. pen.: art. 320
  • C. pen.: art. 323

Falsificarea filelor registrului de valori din cadrul biroului executorului judecătoresc, prin adăugarea unor mențiuni nereale după completarea filelor, săvârșită de către executorul judecătoresc, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, constituie infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale prevăzută în art. 320 alin. (1) și (2) C. pen. Executorul judecătoresc are calitatea de funcționar public în accepțiunea dispozițiilor art. 175 alin. (2) C. pen., iar registrele întocmite în cadrul biroului executorului judecătoresc în aplicarea reglementărilor legale constituie înscrisuri oficiale, în sensul dispozițiilor art. 178 alin. (2) C. pen., ca înscrisuri care emană de la persoana prevăzută în art. 175 alin. (2) C. pen. sau care îi aparțin.
Fapta executorului judecătoresc, de a depune la organele fiscale copii certificate ale filelor registrului de valori din cadrul biroului executorului judecătoresc pe care le-a falsificat, în scopul de a justifica faptul că anumite sume de bani nu reprezintă venituri, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de uz de fals prevăzută în art. 323 teza I C. pen., referitoare la folosirea unui înscris oficial, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 133/A din 12 aprilie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Falsificarea filelor registrului de valori din cadrul biroului executorului judecătoresc. Fals material în înscrisuri oficiale. Uz de fals was last modified: iulie 13th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.