JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Exercitarea căii de atac împotriva hotărârii de autorizare a vânzării silite. Inadmisibilitate

14 sept. 2010
Vizualizari: 86
  • C. com.: art. 910-935
  • C. proc. civ.: art. 373^3

Hotărârea prin care se autorizează vânzarea silită și care trebuie să îmbrace forma unei încheieri, întrucât prin aceasta nu se rezolvă fondul unei pricini, ci se confirmă procedura care a debutat cu încheierea prin care s-a încuviințat executarea silită, fiind o hotărâre intermediară, nu poate avea un alt regim juridic decât hotărârea care o precede și o condiționează și care încuviințează la modul general ceea ce această hotărâre încuviințează în particular. Prin urmare, încheierea prin care se autorizează vânzarea silită este fără nicio cale de atac, ca și hotărârea de încuviințare a executării silite.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 2704 din 14 septembrie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Exercitarea căii de atac împotriva hotărârii de autorizare a vânzării silite. Inadmisibilitate was last modified: august 27th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.