JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Desenele şi modelele industriale. Condiţiile protecţiei lor

11 ian. 2012
Vizualizari: 124
  • Legea nr. 129/1992: art. 30 alin. (1)
  • Legea nr. 129/1992: art. 31 alin. (2)

Potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 129/1992, pe întreaga durată de valabilitate a înregistrării desenelor sau modelelor, titularul are un drept exclusiv de a le utiliza și de a împiedica utilizarea lor de o terță persoană, iar conform art. 31 alin. (2) din același act normativ „protecția acordată unui desen sau model în baza prezentei legi se extinde la orice desen sau model care nu produce o impresie globală diferită asupra unui utilizator avizat”. Prin urmare, chiar dacă produsele unei terțe persoane prezintă mici caracteristici de diferențiere, acest fapt este irelevant, dacă impresia globală este aceea că cele două produse sunt similare și, astfel, se naște în percepția consumatorului ideea că ele provin de la același producător.

(Curtea de Apel Timișoara, s. I civ., decizia nr. 42 din 11 ianuarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Desenele și modelele industriale. Condițiile protecției lor was last modified: iulie 29th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.