JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Demolarea construcţiilor realizate fără autorizaţie sau cu încălcarea prevederilor acesteia, amplasate pe domeniul public

23 ian. 2018
Vizualizari: 191
  • Legea nr. 50/1991: art. 33
  • Ordinul nr. 839/2009: art. 59

Dispozițiile art. 59 alin. 2 din Ordinul nr. 839/2009 prevăd obligativitatea pentru autoritatea administrației publice competentă să emită autorizația de construire/desființare de a analiza modul în care construcția corespunde reglementărilor din documentațiile de urbanism aprobate pentru zona de amplasament, urmând să dispună, după caz, menținerea sau desființarea construcțiilor realizate fără autorizație sau cu încălcarea prevederilor acesteia. Or în speță, nu există obligația emiterii autorizației de desființare, dat fiind că este vorba de o construcție amplasată pe domeniul public potrivit art 33 alin. 1 din Legea nr. 50/1991.

(Curtea de Apel Brașov, SCAF, decizia nr. 110 din 23 ianuarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Demolarea construcțiilor realizate fără autorizație sau cu încălcarea prevederilor acesteia, amplasate pe domeniul public was last modified: iulie 15th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.